Ingrediënten en kruiden

fissler teaserbild3 fernoestlich 10

Chilipoeder: Veelvuldig gebruikt in de Kantonese keuken. Bestaat uit gemalen, gedroogde rode chilipepers. In plaats hiervan kunt u chilivlokken gebruiken.

Chilipasta: Gemaakt van tomaten, uien, chili, olie, tamarinde, knoflook, suiker, zout, kruiden en azijn. Sommige soorten bevatten ook garnalenpasta. Er zijn verschillende soorten te koop in Oosterse winkels.

5-kruidenpoeder: Een speciaal mengsel van kruiden wat alleen gebruikt wordt in de Chinese keuken. Het bestaat uit kruidnagel, steranijs, Sichuanpeper, venkel en kaneel. Met mate gebruiken, omdat het andere, subtielere smaken overheerst.

Miso: Pasta van gefermenteerde sojabonen. Een belangrijk basisingrediënt in Japanse soepen, sauzen en marinades. Varieert in kleur van wit via geel tot bruin en rood.

Rijstmeel: Er zijn fijn, medium en grofgemalen soorten verkrijgbaar. Gebruikt als bindmiddel voor mie, zoete gerechten en gebak of als beslag voor gebakken en gefrituurde gerechten.

Sambal Oelek:  Kruidenpasta van gehakte, verse rode chilipepers met suiker, zout en azijn of tamarinde. Veelvuldig gebruikt in de Indonesische keuken.

Sesamolie:
Aromatische Oosterse olie van geroosterde sesamzaadjes. Kan worden gebruikt in combinatie met andere olie in roerbakgerechten. Wordt echter meestal alleen over het gerecht gesprenkeld als het klaar is, omdat de smaak heel sterk is.
 
Tofu: Tofu wordt gemaakt van gele sojabonen die eerst geweekt zijn, dan gemalen, daarna met water gemengd en dan kort gekookt tot een stevige substantie.

Gow-gee velletjes: Ronde stukjes deeg van tarwebloem en water. Meestal gebruikt voor stoomgerechten.

Wasabi: Pasta uit de wortel van de wasabiplant. Ook bekend als Japanse mierikswortel.

Citroengras: Een van de favoriete ingrediënten uit de  Thaise keuken. Vers of in poedervorm verkrijgbaar.
Contact

Heeft u vragen, suggesties of wensen voor onze producten? Onze klantenservice helpt u graag verder.

» contact

Dealer zoeken

Bent u op zoek naar een dealer van Fissler producten. Via de volgende link kunt u zoeken naar een dealer.

» dealer zoeken