Goed braden. Heel simpel.

fissler teaserbild1 pfanne oel 01

Alle goede dingen komen in drieën.
U hebt drie dingen nodig om goed te braden:
de goede pan, de goede techniek en de goede olie.

fissler teaserbild1 frypans protect medium 01

Makkelijker kan niet.
Om voorzichtig gerechten te braden, zodat ze niet aanbakken, heeft u een anti-aanbakpan nodig, bijvoorbeeld de protect emax premium (aluminum pan, testwinnaar bij de Stiftung Warentest 01/2008), een beetje olie en de goede braadtechniek:

  1. Smeer de pan in met olie (doe 3-4 druppels op een velletje keukenpapier)
  2. Verwarm tot gemiddelde temperatuur (2/3 van de hoogste stand); verhit de pan nooit tot de maximumtemperatuur.
  3. Voeg wat olie toe als dat nodig is. (Dit is de smaakdrager van het gebraden gerecht.)
  4. Doe de ingrediënten in de pan en braad ze rondom aan. Voor nog meer levensduur kunt u het beste alleen keukengereedschap gebruiken van kunststof of hout en geen messen of scherp metalen gereedschap in de pan gebruiken. Maak de pan niet schoon met reinigingsmiddelen die krassen of schuren. Maak de pan na het braden eenvoudig schoon met warm stromend water.

» protect braadpannen

fissler teaserbild1 frypans crispy medium 01

Een steak is geen omelet.
Voor krokante gerechten heeft u een pan nodig die zeer hoog verhit kan worden, bijvoorbeeld de RVS pan uit de crispy serie, hittebestendige olie zoals kokosnootolie of arachide-olie en de goede braadtechniek:

  1. Verwarm de pan zonder olie tot de gemiddelde temperatuur (2/3 van de maximale ovenstand).
  2. Wacht ca. 3-4 minuten.
  3. Voer de waterdruppeltest uit om te controleren of de pan de juiste temperatuur heeft: sprenkel met uw vingers wat koud water in de pan. Als de waterdruppels parelen is de juiste temperatuur bereikt. Als dat niet het geval is, gaat u verder met stap 2.
  4. Verwijder zorgvuldig het water uit de hete pan met een keukenpapiertje.
  5. Schenk een beetje olie in de pan.
  6. Leg het ongezouten vlees of gevogelte in de pan.
  7. Blijft alles nu vastplakken aan het RVS? - Geen paniek, even wachten. Na 2-3 minuten laat het vlees vanzelf los zonder te verbranden. Gegarandeerd! Controleer het door een randje op te tillen zonder kracht te gebruiken.
  8. Draai uw gebraad om en begin weer bij stap 6. Nu kunt u zout toevoegen.
  9. Als u het vlees medium wilt braden, laat het dan nog even in de pan. Het vlees wordt dan krokant van buiten en sappig van binnen."

» crispy braadpannen




Contact

Heeft u vragen, suggesties of wensen voor onze producten? Onze klantenservice helpt u graag verder.

» contact

Dealer zoeken

Bent u op zoek naar een dealer van Fissler producten. Via de volgende link kunt u zoeken naar een dealer.

» dealer zoeken