Koken op de juiste manier.

fissler teaserbild2 topfkunde 09

Nuttige informatie.
In de moderne, gezonde keuken wordt voedsel zo klaargemaakt dat vitamines, mineralen, voedingsstoffen en aroma's beter behouden blijven. Hier beschrijven we drie kooktechnieken die bijzonder voorzichtig zijn.

Gewoon stomen.
Stomen is de eenvoudigste en voorzichtigste kooktechniek. Het is geschikt voor kwetsbaar fruit en groente, vis en kwetsbaar vlees zoals kalfsvlees of kip. Het bereiden van voedsel in het eigen vocht met weinig toegevoegd vet en vloeistof wordt stomen genoemd.
Koks die heel bewust koken gebruiken helemaal geen vet of slechts een paar druppels olie, of een klein beetje boter of room op het eind van de kooktijd. Omdat heel veel aroma's en vitamines in vet oplosbaar zijn, wordt vet vaak gebruikt als smaakdrager.

Sappige stoofgerechten.
Stoven is een kooktechniek waarbij de voordelen van vet, vloeistof en stoom worden gecombineerd. Het voedsel wordt snel gebruind of gebraden in een klein beetje vet en langzaam gesudderd in wat warm vocht met het deksel op de pan. Langzaam sudderen zorgt dat gestoofd vlees bijzonder sappig en aromatisch smaakt. Kort braden in vet levert een bruine korst op - dit vet kunt u later gebruiken voor een smakelijke saus. U kunt ook uw voedsel vetvrij klaarmaken in een antikleefpan.

Economisch wellen.
Wellen betekent koken in heel veel water bij lage temperatuur. Het gerecht absorbeert het water en neemt daarbij in volume toe. Wellen is een methode die geschikt is voor rijst en granen. En zo werkt het: doe de rijst in koud water. U hebt 2 kopjes water nodig en wat zout voor elk kopje rijst. Verwarm de pan op de maximale stand (elektrisch fornuis) of de middelste tot hoogste stand (gas- en inductiefornuis). Draai de stand helemaal omlaag zodra het water gaat koken en laat de rijst wellen. De pan moet gesloten blijven, zodat er geen vocht ontsnapt. Tijdens het wellen moet de temperatuur altijd beneden het kookpunt blijven.
Contact

Heeft u vragen, suggesties of wensen voor onze producten? Onze klantenservice helpt u graag verder.

» contact

Dealer zoeken

Bent u op zoek naar een dealer van Fissler producten. Via de volgende link kunt u zoeken naar een dealer.

» dealer zoeken