De juiste stand van het fornuis

fissler teaserbild3 topfkunde 09

Aanbevelingen
Elk fornuis gedraagt zich een beetje anders tijdens het koken – afhankelijk van het soort fornuis, de pit en de specifieke eigenschappen van elk type fornuis. Er zijn elektrische fornuizen met multiple, keramische, halogene of inductiekookplaten en gasfornuizen.
Multiple kookplaten hebben ijzeren of stalen branders die hun hoge geleidingswaarde gebruiken voor het verdelen van warmte. Keramische kookplaten verspreiden de hitte door straling. Halogeen kookplaten verwarmen de pannen door middel van infraroodstraling. Inductiekookplaten wekken een wisselend magnetisch veld op dat in de bodem van de pan in warmte wordt omgezet.

Het volgende is van toepassing op alle types fornuizen:
Voor delicate gerechten en kleine hoeveelheden moet u een lagere stand kiezen en voor grote hoeveelheden een hogere. In onderstaande tabel vindt u de juiste standen. Gedetailleerde informatie vindt u in de handleiding van uw fornuis.

  1-12 1-9 1-6 1-3
Blancheren, smoren 12 9 6 3
Bruinen, verwarmen 9-12 6-7 4-6 2-3
Sudderen, stomen, smoren, stoven, weken 1-6 1-4 1-3 0.5-1.5
Verwarmen van kant-en-klaar maaltijden 9 6 4 2
fissler teaserbild5 topfkunde 04

Praktische tips.
Voor het beste kookresultaat is het belangrijk dat de pan en de plaat perfect op elkaar aansluiten. In het geval van multiple, keramische en halogene pitten moet de plaat dezelfde of kleinere diameter hebben als de pan. Als u op gas kookt moet u de pan altijd in het midden zetten en de vlam binnen de diameter van de panbodem houden. Bij inductiekoken moeten de pannen ook centraal op de plaat geplaatst worden. De pan en de plaat moeten dezelfde diameter hebben. 

Op de juiste manier koken.
Het vinden van de juiste stand om energie te besparen bij het koken, vergt wat ervaring. De inhoud van de pan moet zachtjes sudderen zonder over te koken en er mag slechts een beetje stoom ontsnappen uit de pan. Als er veel stoom ontsnapt dient u de warmtetoevoer te reduceren.

Energie besparen.
Gebruik de opgeslagen warmte in de CookStar bodem door de warmtetoevoer al veel eerder terug te schakelen en door de plaat uit te schakelen voordat het gerecht helemaal gaar is. Kies de juiste maat pan voor de hoeveelheid die u wilt koken en kook het liefst altijd met het deksel op de pan. De pit moet dezelfde of een kleinere diameter hebben als de pan.
Contact

Heeft u vragen, suggesties of wensen voor onze producten? Onze klantenservice helpt u graag verder.

» contact

Dealer zoeken

Bent u op zoek naar een dealer van Fissler producten. Via de volgende link kunt u zoeken naar een dealer.

» dealer zoeken