Pannenkunde in het klein

De ene pan is de andere niet

fissler teaserbild1 topfkunde 09

Als u een nieuwe pan kiest, zijn de volgende onderdelen het belangrijkst: de panwand, de panbodem, het deksel en de handvatten.

De panwand

Een goede pan is stevig en van robuuste kwaliteit. Hoogwaardig RVS is ideaal. U herkent dat aan het stempel met 18/10  (18 % chroom, 10 % nikkel, 72 % staal). RVS is roestvrij, bijzonder makkelijk te reinigen, hygiënisch en vaatwasmachinebestendig.Conisch gevormde pannen kunnen worden gestapeld en besparen daarmee ruimte (bijv. de Fissler solea®). Bij goede pannen zijn de bodem en de wand stevig aan elkaar verbonden, zonder een holle ruimte. Aan de binnenkant moet de overgang van de bodem naar de wand afgerond zijn, zodat u ieder hoekje kunt bereiken met een pollepel of garde. 

De bodem

Hoogwaardige bodems bestaan uit RVS en bevatten een volledig bedekte aluminiumkern. Het aluminium is een belangrijke warmtegeleider; maar mag niet blootgesteld worden aan de buitenlucht, omdat het niet vaatwasmachinebestendig is en daardoor zouden witte vlekken ontstaan op de bodem. Dikke bodems met een aluminiumkern zorgen voor optimale opname, verdeling en opslag van warmte. Na het verhitten moet de bodem altijd volledig vlak blijven staan op het fornuis – zo bespaart u energie en tijd bij het koken.                                                    

Let er absoluut op dat uw pan geschikt is voor de hittebron, want niet ale pannen zijn bijvoorbeeld geschikt voor inductiekoken.
Onze Productenzoeker helpt u bij het vinden van de juiste pan.

Het deksel

Een goed afsluitend deksel houdt de warmte en het vocht in de pan. Zo bewaart u het aroma en bespaart u energie. Met een glazen deksel houdt u een oogje op de inhoud. Sommige deksels hebben een concave vorm, ze zijn naar binnen gebogen. Zo drupt de opstijgende stoom terug in de pan, waardoor uw gerechten nog smakelijker en sappiger worden (bijvoorbeeld bij de original profi collection® van Fissler van Fissler).

De handvatten

Meestal kunt u kiezen tussen RVS en plastic handvatten. Belangrijk is dat de handvatten stevig aan de pan vastzitten, dat ze prettig in de hand liggen bij het koken en niet warm worden. RVS handvatten zijn vaatwas- en ovenbestendig.
Door de hoge temperaturen zijn kunststof handvatten niet geschikt voor gebruik in de oven (tot 80°C). Ze kunnen worden gereinigd in de vaatwasser, maar de kleur kan na verloop van tijd vervagen. Daarom adviseren wij u pannen met kunststof handvatten met een normaal afwasmiddel en spons te reinigen.

Praktische extra's


Als u eenmaal een keuze hebt gemaakt voor de juiste basiselementen, zoals de bodem, handvatten en het deksel, bieden de verschillende pannenseries ook nog wat extra's die het koken nog plezieriger maken:

  • geïntegreerde houders voor het deksel, waarmee het deksel aan de rand van de pan of het handvat kan worden bevestigd. Zo houdt u uw handen vrij om in uw gerecht te roeren of kruiden toe te voegen; de condens loopt terug in de pan en het fornuis blijft schoon  (b.v. de Fissler solea® en Fissler intensa® ).
  • Praktische afgietfunctie: sommige pannen hebben een geïntegreerde afgietfunctie waardoor vocht kan worden afgegoten met het deksel op de pan. U hoeft daarom niet meer moeilijk te doen met theedoeken, pannenlappen en vergieten. 
  • Een brede schenkrand zorgt dat vloeistoffen druppelvrij kunnen worden afgegoten. Het fornuis en uw werkplek blijven schoon.
  • Een maatverdeling aan de binnenzijde is handig voor het afmeten van vloeistoffen. Een maatbeker is overbodig.Contact

Heeft u vragen, suggesties of wensen voor onze producten? Onze klantenservice helpt u graag verder.

» contact

Dealer zoeken

Bent u op zoek naar een dealer van Fissler producten. Via de volgende link kunt u zoeken naar een dealer.

» dealer zoeken