Kwaliteitskenmerken van een goed mes

Hoe herkent u kwaliteit? Een handige gids bij de aanschaf van messen.

Afwerking
Alle delen van het mes zijn naadloos met elkaar verbonden. Dat betekent dat er een gladde overgang is, zonder openingen, tussen het heft en lemmet. Het lemmet en het heft mogen ook geen bramen hebben en moeten volledig glad zijn. Dit zijn hele belangrijke aspecten, vooral met betrekking tot hygiëne, want anders zouden zich bacteriën kunnen verzamelen.
 
Oppervlakte-afwerking
Het oppervlak van het mes is fijn gepolijst en ook verdicht door het slijpen. Goed vakmanschap zorgt voor een gladde en gelijke afwerking van het oppervlak.

Snijvermogen
Het snijvermogen bepaalt hoe lang een mes voldoende scherp blijft. Goede snijprestatie ontstaat door goede staalkwaliteit, optimaal harden van het staal en een goede afwerking van het snijvlak.

Roestbestendigheid
De roestbestendigheid van een mes wordt bepaald door de kwaliteit van het RVS, deskundig uitharden en de oppervlakte-afwerking. Een fijn gepolijst en glad geslepen oppervlak maakt het mes roestvast en daarmee bestand tegen invloeden van buitenaf.

Veiligheid
Twee belangrijke factoren of een mes veilig is in het gebruik. Ten eerste moet het heft een stevige grip bieden, zodat uw hand niet naar het lemmet kan glijden. Ten tweede moet het heel scherp zijn, zodat u minder kracht nodig heeft bij het snijden en u het veilig kunt gebruiken.

Veiligheid
Het heft moet goed in de hand liggen, zodat u er moeiteloos langdurig mee kunt werken. Dit wordt bereikt door een ergonomisch vormgegeven heft dat ook veiliger is.

Evenwicht
Een goed mes is niet topzwaar. Het gewicht moet eerlijk verdeeld zijn tussen het heft en het lemmet. De juiste balans zorgt voor veilig en aangenaam gebruik.
Contact

Heeft u vragen, suggesties of wensen voor onze producten? Onze klantenservice helpt u graag verder.

» contact

Dealer zoeken

Bent u op zoek naar een dealer van Fissler producten. Via de volgende link kunt u zoeken naar een dealer.

» dealer zoeken