Messen schoonmaken en slijpen

Met de hand afwassen voor lange levensduur
Fissler adviseert om haar hoogwaardige messen met de hand af te wassen. Afwassen onder stromend water met een beetje afwasmiddel en daarna grondig drogen (van de rug van het lemmet naar het snijvlak) is voldoende om roestvorming te voorkomen.

Veilig en simpel werken met scherpe messen

Elk mes wordt in de loop der tijd minder scherp. Het lemmet moet regelmatig aangescherpt worden, want een scherp mes is veiliger dan een bot mes. Het snijdt makkelijker door het voedsel heen, zonder dat uw handen moe worden.

Slijpsystemen
Fissler adviseert het gebruik van een aanzetstaal voor het slijpen van uw messen. Houd het aanzetstaal op een armlengte van uw lichaam. Trek het lemmet verschillende keren over de hele lengte van het aanzetstaal, van het handvat tot de punt, aan beide kanten van het lemmet. Tijdens het slijpen houdt u het mes loodrecht onder een hoek van 20° ten opzichte van het aanzetstaal.




Dealer zoeken

Bent u op zoek naar een dealer van Fissler producten. Via de volgende link kunt u zoeken naar een dealer. 

» dealer zoeken

Nieuwsbrief

Speciale aanbiedingen, acties en verrukkelijke recepten. Onze nieuwsbrief houdt u op de hoogte zonder verplichtingen of kosten.

» aanmelden nieuwsbrief

Contact

Heeft u vragen, suggesties of wensen voor onze producten? Onze klantenservice helpt u graag verder.

» contact