Schoonmaken en onderhouden van uw kookgereedschap met anti-aanbaklaag

Voor het eerste gebruik:
Reinig het kookgereedschap zorgvuldig en spoel het af in kokend water. Droogmaken, gelijkmatig insmeren met olie en kort verwarmen.

Beschermen van de anti-aanbaklaag:
Gebruik geen mes om gerechten in de pan te snijden en gebruik geen metalen of scherpe accessoires om te roeren. Gebruik alleen houten of plastic keukenaccessoires.

Niet oververhitten:
Laat uw pannen nooit leeg of met olie langer dan 5 minuten op hoog vuur staan. Oververhitting beschadigt de anti-aanbaklaag en daardoor verliest die zijn anti-aanbakeffect. Laat een pan die oververhit is geraakt op de pit staan, zet de pit uit en laat de pan afkoelen.

Plastic handvatten:

Pannen met plastic handvatten zijn niet geschikt voor gebruik in de oven.

RVS-handvatten:
Pannen met RVS-handvatten zijn bijzonder geschikt voor gebruik op gaskookplaten en in de oven.

Glazen deksel:
Koel nooit een heet glazen deksel af met koud water.

Gebruik van glazen keramische kookplaten:
Als een aluminiumbodem vaak heen en weer bewogen wordt op een glazen keramisch oppervlak, kunnen er sporen van aluminum achterblijven. Aluminiumresten kunnen worden verwijderd met Fissler reinigingsproducten voor glazen keramische kookplaten.

Veiligheid:
Gebruik, om risico op brandwonden door overkokende of spetterende olie te vermijden, altijd een hoge pan om in te frituren en vul de pan nooit voor meer dan de helft met olie. Gebruik geen deksel en oververhit de olie niet (maximumtemperatuur van de olie 200°C)
Dealer zoeken

Bent u op zoek naar een dealer van Fissler producten. Via de volgende link kunt u zoeken naar een dealer. 

» dealer zoeken

Nieuwsbrief

Speciale aanbiedingen, acties en verrukkelijke recepten. Onze nieuwsbrief houdt u op de hoogte zonder verplichtingen of kosten.

» aanmelden nieuwsbrief

Contact

Heeft u vragen, suggesties of wensen voor onze producten? Onze klantenservice helpt u graag verder.

» contact