14721642 1184630958242636 2812417741987917180 n

Vanaf 1 januari 2017 begint een nieuwe episode in de geschiedenis van Fissler in Nederland en in België. KP Import uit Rotterdam, de importeur/distributeur van de kookwinkel Kookpunt, neemt per 1 januari a.s. de verkoop en distributie van Fissler Nederland over. Fissler Nederland BV houdt dan op te bestaan.

De vaste medewerkers stappen over naar KP Import. Fissler-directeur Anton Vermunt wordt verantwoordelijk voor de verkoop van Fissler in Noord-Europa. De stand op de Trade Mart te Utrecht wordt gesloten.

De nieuwe samenwerking is een doelbewuste strategische keuze van zowel Fissler in Duitsland als van KP Import. De belangrijkste reden voor Fissler is dat het een volwaardige positie van het merk in Nederland (en in België) op de lange termijn wil zeker stellen. KP Import wordt met Fissler in één klap een grote en bekende speler op de markt van ‘premium’ kookgerei, zowel voor de horeca als voor de consument. “Wij zijn zeer content met KP Import als nieuwe partner,” aldus Anton Vermunt. “De markt veranderd in hoog tempo. Na ruim vijftig jaar met een zelfstandige Fissler organisatie aanwezig te zijn op de Nederlandse en Belgische markt, is het tijd voor een nieuwe stap.

Door de krachtenbundeling met KP Import kunnen we het Fissler-merk de komende jaren verder ontwikkelen en nog beter inspelen op de behoeften van consumenten en Retail partners.” De vaste medewerkers van Fissler treden in dienst van KP Import en de vertegenwoordigers zullen naast Fissler ook andere merken in het portfolio meenemen, waaronder Lodge (gietijzeren pannen), Suncraft (Japanse messen) en Vaello (producten met Spaanse inslag). De Nederlandse en Belgische klanten van Fissler kunnen voortaan dus meer ‘in de mix’ inkopen. “Fissler levert een belangrijke bijdrage aan de verbreding van ons aanbod,” aldus Ton van der Kolk, directeur van KP Import. “Onze afnemers kunnen nu bij ‘1 loket’, terecht voor een uitgebreid aanbod van A-merken.”

Inkoopcondities en andere voorwaarden blijven voor huidige Fissler-afnemers onveranderd. Omdat KP Import ook voorraad zal houden, worden levertijden verkort. Fissler artikelen zullen per 1 januari niet langer centraal vanuit Duitsland worden geleverd, maar door het nieuwe magazijn van KP Import in Rotterdam. Ook de selectieve distributie blijft gehandhaafd.

KP Import wordt gevestigd aan de Vareseweg 85 in Rotterdam. Dit 4500 m2 grote pand, ‘Cookspoint’ geheten, werd dit jaar aangekocht en zal na een grondige verbouwing naar verwachting in mei 2017 de deuren openen. Hier worden de B2B-activiteiten en ondergebracht en zullen alle online activiteiten van Kookpunt plaatsvinden. De winkel aan het Noordplein blijft gewoon bestaan. Tevens wordt de Vareseweg het logistieke centrum en komen er kantoren en showrooms voor de verschillende onderdelen. Ook KP Import vindt straks onderdak aan de Vareseweg, mét Fissler als toonaangevend merk.